Ur i gave til kvinden.

Kære mand, dette bliver ikke en let opgave, men BARE ROLIG, denne guide ”Ur i gave til kvinder” skal nok hjælpe dig med at vælge det rigtige ur, hvis du vil give en gave til kvinden i dit liv. Guiden her kan ikke kun bruges, hvis du skal købe et ur til din kæreste/kone, men også hvis du skal købe et ur til din mor, datter eller veninde. Der er mange ting man skal tage højde for, når man gerne vil købe et ur i gave til kvinder. Her er nogle af de punkter vi mener er de vigtigste for at ramme plet med det helt rigtige dameure som gave.

•    Størrelse på uret?

•    Ur-stil og kvindens tøjstil?

•    Pris og anledning til at give et ur i gave?

•    Hverdag eller fest – i hvilke sammenhæng skal uret bruges?

Størrelse på uret?

Når man ønsker at give et ur i gave til kvinder er noget af det vigtigste at ramme den rigtige størrelse på uret. Med størrelsen på uret menes her diameteren på urskiven og ikke remmen, hvor længden nemt kan tilpasses. Typisk er dameure mellem 26-45mm i størrelse. Dette er et kæmpe spring fra det mindste til det største dameur.

Før i tiden var det lettere, da de fleste dameure var ca. 26-32mm i diameter. I dag er tendensen gået imod at kvinder gerne vil have større ure og der sælges også en del unisex ure til kvinder. Så de mest solgte størrelser er i dag ca. 38-42mm. Det handler meget om hvilken stil kvinden som skal have uret har, for at kunne vide om hun ønsker sig et lidt større og ofte mere opsigtvækkende ur eller et lille mere neutralt ur. Herunder er nogle eksempler på hhv. ure med en størrelse på 26, 32, 38, 42 og 45mm. Så du kan for en fornemmelse af hvilket størrelse dameur der vil passe bedst til den kvinde du ønsker at give et ur i gave.

Der er en tendens til at kvinder med et meget lille håndled helst vil have ure på en størrelse mellem 26-38mm., men at kvinder med et kraftigere håndled gerne vil have ure på 38-45mm. Husk på dette når du skal købe ur i gave til kvinde.

Ur stil og kvindens tøjstil?

Når kvinder skal vælge hvilket ur de gerne vil have – så er stilart af uret super vigtigt. Dette betyder at når du skal vælge et ur til kvinden er dette også utroligt vigtigt. Heldigvis kender du sikkert kvindens tøjstil ret godt, når du skal til at finde et ur i gave. Så du kan vælge et dameur, der matcher bedst muligt hendes normale tøjstil. Her nedenfor er nogle af de forskellige ur typer/stilarter, så kan du se hvilket type ur, du mener vil passe bedst til kvinden.

Minimalistiske ure

Dette er ure som er forholdsvis neutrale og typisk holdt i neutrale farver, såsom hvid, sølv, sort, brun. Det er ure uden en masse kronografer, skinnende sten/krystaller osv. Disse ure er ofte foretrukket af kvinder, som også har meget neutrale tasker, sko og godt kan lide rene linjer og ikke har smykker med mange diamanter/skinnende sten. Det kunne være ure som disse nedenfor:

Klassiske dameure

Det klassiske dameur går man aldrig gal i byen med, især ikke hvis kvinden har en tidsløs og klassisk tøjstil. Hvis kvinden ikke er typen der skifter hele garderoben ud, når en ny farve eller stil bliver populær, men holder sig til gode klassiske produkter, så vil de klassiske ure sikkert være noget for hende. Herunder er gode bud på et klassiske dameur til 995kr.

Moderigtige dameure

I denne kategori finder vi de ure som er de mest hotte på et given tidspunkt. Det er ure, som rammen trenden og stilen som er oppe i tiden lige nu. Disse ure er typisk lidt ”vildere” end de andre 2 kategorier. Det kan være vildere/opsigtsvækkende i form af farve, materiale eller form. Disse ure vil typisk passe godt til kvinder, som går meget op i mode, design og som ofte køber tøj og læser modemagasiner/blogs osv. En del af de ure her nedenfor og i denne kategori går også hen og bliver ”Klassiske dameure” med tiden, hvis designeren/stilen har ramt helt korrekt, således at dameuret ikke kun er populært i 2-3år men ender med at være populært i 10-20år. De moderigtige dameure fås fra ca. 399kr.

Pris og anledning til at give et ur i gave?

Nogle gange har du et budget, hvor du måske maximalt vil bruge 1500kr. på et ur i gave. De fleste vil faktisk blive overrasket over hvor mange flotte dameure man kan få til 1000-1500kr. Du kan bruge vores filtre til at finde de helt rette ure indenfor dit budget. Ofte er der ret stor kvalitets forskel på ure til omkring 200-300kr. og de ure til 1.000kr. Der er ofte mindre kvalitets forskel på dameure til 1.000kr og dem der koster 3.000kr. Her er handler det ofte mest om brand/urmærke. Der er naturligvis igen en kvalitetsforskel når man kommer op omkring de 25.000-50.000kr. Hvor uret fx er i guld i stedet for forgyldt rustfrit stål.

Hvad er anledning af dameuret i gave?

Ur som Fødselsdag/julegave: Er det en fødselsdagsgave eller julegave, så er det mange gange oplagt med et moderigtigt ur som er super flot og passer til den stil der er lige nu og her. Det kan byttes hvis det ikke lige falder i smag.

Ur i Bryllupsgave: Er det en helt særlig dag, som man kun kommer til at opleve en gang i sit liv, så skal man måske overveje et klassisk ur – hvis dette passer til stilen hos kvinden der skal modtage uret i gave. Dette ur vil hun have mange år ud i fremtiden.
 
Hverdagsgave: Hvis du bare synes at din veninde, kæreste, datter eller kone fortjener en lille ting, så kan du nemt finde et flot ur til 300-800kr. Et smukt ur vil virkelig gøre glæde og overraske modtageren. Se alle vores dameure til under 1000kr her i kategorien billige dameure.

Hverdag eller fest – i hvilke sammenhæng skal uret bruges?

Den sidste ting du bør tænke på når du skal give et ur i gave er, hvilken dagligdag har hun? Hvad er hendes job, fritidsinteresser osv.

Hvis hun fx er håndværker/pædagog/kok eller andet arbejdet hvor et uret kan få lidt skrammer, så undgå at vælge fx et ur med mange krystaller/sten, da disse vil falde af ved slag og sammenstød.

Arbejder hun i en bank/kontor eller andet hvor hun fx har skjorte på de fleste dage, så kan du med fordel vælge et ur der er max 12mm tykt, så det stadig er let at få skjorten ud over uret.

Hvis det er et ur som kun skal bruges til festlige lejligheder, fx fester, middagsselskaber osv. så er der mange kvinder der foretrækker et ur i guld, sølv, rosaguld eller en kombination af disse. De fleste kvinder har flere ure og anser dem ofte mere som smykker end en genstand der skal holde styr på tiden.

Til sidst

Vi håber at denne artikel har været med til at hjælpe dig og kunnet guide dig lidt til hvad man skal være opmærksom på ved køb af et dameur der skal gives som gave. Husk at når du købe dameur i gave online hos Luxur.dk så har du altid returret og kan sende uret tilbage, hvis modtageren ikke ønsker uret. Vi har fri fragt, så det er også tilladt at fx købe 2 ure i gave og sige til kvinden, hvilket ur kan du bedst lide og så sende det andet retur. Hvis du stadig er tvivl og er bange for at vælge det forkert dameur i gave, så har vi også gavekort på valgfri beløb. Alt i alt er et dameur i gave en super god ide, da det er en gave, som holder længe. Det er en gave hun bliver glad for og som hun kan have på stort set hver dag, mens hun tænker på hvem der gav hende denne gave.


Hvis du har nogle spørgsmål vedr. hvilket dameur du skal købe i gave til din kvinde, så tøv ikke med at kontakte os på info@luxur.dk