Emnet vedr. om et ur er vandtæt er meget diskuteret. Så derfor har vi valgt at lave et indlæg omkring Vandtæt vs. vandafvisende ure. Begrebet vandtæt på et ur betyder egentlig ikke at det er vandtæt. Det henviser kun til urkassen – men betyder i stedet for hvor godt urværket er beskyttet mod vand udefra (regnvand, badevand, håndvask osv.)

Det vil sige at selvom et ur fx er vandtæt 10ATM så betyder det altså ikke at fx remmen kan tåle vand. Eller hvis der sidder sten (kystaller, perler osv.) på uret at det kan tåle vand. Vandtæt vs. vandafvisende ure bruger oftes betegnelserne 3, 5, eller 10 ATM disse er direkte oversat til 3 bar, 5 bar og 10 bar eller også nogle gange udtykt som 30m, 50m og 100m vandtæt. Men du må dog under ingen omstændigheder tro at 30m betyder at du kan dykke ned på 30m med et ur som er betegnet som 3ATM vandtæt.

Her nedenfor kan du læse de betegnelser som I daglig dagstale giver mening for hvad du kan forvente mht. vandtæt vs. vandafvisende for dit ur.

Uret er vandtæt til:

3 ATM (3 bar / 30 meter):

Uret tåler små stænk af vand eller få dråber hvis det regner. Du kan ikke svømme med dette ur. Du kan ikke tage brusebad med dette ur.

5 ATM: (5 bar / 50 meter):

Uret tåler stænk, håndvask og regn men er ikke vandtæt til badning eller brusebad.

10 ATM (10 bar / 100 meter):

Uret er vandtæt til overfalde badning (badning i pool). Uret er også vandtæt til at du kan tage brusebad med det. Uret tåler ikke badning i havvand hvor trykket kan være stort når der er bølger.

20 ATM (20 bar / 200 meter):

Uret tåler badning, brusebad, snorkling og dykning. OBS Hvis du bruger dit ur til at dykke/svømme med i saltvand skal det efterfølgende skylles grundigt da knapperne kan sidde sig fast pga. salt og urkransen kan blive ødelagt. Efter det er skyllet skal det tørres.

Når du modtager dit ur kan du regne med det de ovenforstående beskrivelser af hvad dit ur kan klare. Men dette er ikke en noget forbliver sådan. Dette skyldes at pakninger og tætningsringe bliver ældre over tid. Især pga. påvirkning fra varme, sæde, sved og dagligt brug. Derfor giver vi heller ikke garanti eller reklamationsret på ure med vandskader, med mindre de er karaktiseret som min. 20ATM. Hvis du ved at de ur får vand, så anbefaler vi at du får det serviceret minimum én gang om året hos en urhandler.

Se flere blog indlæg

Kommentar (0)

Ingen kommentar på nuværende tidspunkt

Ny kommentar

Vi benytter cookies – ved at bruge vores side accepterer du brugen af
cookies som beskrevet i vores handelsbetingelser.